ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ1. Είναι επίπονη η επέμβαση με laser;

Είναι εντελώς ανώδυνη. Μόνο με αναισθησία σταγόνων και χωρίς τη χρήση ενέσεων επιτυγχάνεται πλήρης αναλγησία σε όλη τη διάρκεια του χειρουργείου.

2. Πόσο διάστημα χρειάζεται να προφυλαχθώ μετά το χειρουργείο;

Κατά μέσο όρο οι προφυλάξεις διαρκούν 7 μέρες και περιλαμβάνουν κυρίως την προστασία του τραύματος απο πιθανές μολύνσεις ή από ακούσιο χτύπημα και τραυματισμό.

3. Πόσο καιρό διαρκεί η μετεγχειρητική παρακολούθηση;

Το προτεινόμενο σχήμα είναι εξέταση την πρώτη μέρα, την έβδομη μέρα και στους έξι μήνες μετά το χειρουργείο. Ενίοτε το σχήμα τροποποιείται σύμφωνα με την κρίση του θεράποντα γιατρού.

4. Ποιά θεωρείται καλύτερη εποχή του χρόνου για μία τέτοια επέμβαση;

Θεωρητικά δεν υπάρχει εποχιακός περιορισμός. Μπορείτε να κάνετε την επέμβαση όποτε σας βολεύει.

5. Αυξάνεται η Μυωπία μετά απο εγκυμοσύνη;

Οι διακυμάνσεις στην παραγωγή ορμονών κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπως και κατά τη διάρκεια του θηλασμου προκαλούν μεταβολές στους βαθμούς της μυωπίας και του αστιγματισμού. Συνήθως είναι παροδικές αλλά μπορεί σπάνια να παραμείνουν μόνιμα. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται η επέμβαση αυτή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

6. Μετά απο laser μυωπίας υπάρχει αντένδειξη για φυσιολογικό τοκετό;

Δεν υπάρχει απολύτως καμμία αντένδειξη για να υποβληθείτε σε φυσιολογικό τοκετό,η δοξασία οτι πρέπει να υποβληθείται μόνο σε καισαρική τομή μετα απο laser είναι επιστημονικά αστήρικτη.

7. Πόσο καιρό διαρκεί η μετεγχειρητική αγωγή με σταγόνες;

Η εντατική αγωγή συνήθως διαρκεί μία εβδομάδα. Μόνο η ενστάλλαξη κολλ. φυσιολογικών δακρύων διαρκεί τρεις μήνες ενώ σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο.